Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Μαΐου, στο Porto Carras, η παγκόσμια τελετή βράβευσης ακτών με την ‘’Γαλάζια Σημαία’’, από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Γεν. Γραμματέας Τουρισμού Κος ΤΡΥΦΩΝΙΔΗΣ, ο πρόεδρος της Ε.Ε.Π.Φ κ. ΠΕΤΡΟΥ, η Αντιπρόεδρος της F E E κ. Leslie Johns, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ, ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. ΤΖΙΤΖΙΟΣ , ο Δήμαρχος Κασσάνδρας κ. ΚΥΡΙΤΣΗΣ, ο πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Σ. κ. ΔΑΛΔΟΓΙΑΝΝΗΣ και άλλοι επίσημοι και εκπρόσωποι τουριστικών φορέων.
Η Χαλκιδική κατέλαβε την πρώτη θέση πανελλαδικά με 52 σημαίες και ο Δήμος Σιθωνίας πρώτος στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής με 14 βραβεύσεις ακτών και 1 μαρίνα.Η προσπάθεια του Δήμου Σιθωνίας και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης θα είναι συνεχής, ώστε η πρωτιά να εδραιωθεί, δίνονται ταυτόχρονα την ευκαιρία στους συνδημότες μας και στους επισκέπτες μας, να απολαμβάνουν ασφαλείς και καθαρές ακτές, προβάλλονται ταυτόχρονα πανελλαδικώς και διεθνώς το φυσικό κάλλος του τόπου μας.