• +30 23750 20 151
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αθλητισμός

Δελτίο Τύπου για τη  Διεθνή Συνάντηση Ρίψεων «Σιθώνεια 2016»

Δελτίο Τύπου για τη Διεθνή Συνάντηση Ρίψεων «Σιθώνεια 2016»

Την 12η Ιουνίου 2016, ημέρα Κυριακή, και ώρα 16:45 έως 20.30, θα διεξαχθεί η 15η διεθνής συνάντηση ρίψεων  “Σιθώνεια” στο δημοτικό Γήπεδο Νικήτης Χαλκιδικής.  Με βάση τις φετινές χορηγίες (Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμος Σιθωνίας, ΣΕΓΑΣ), τα κύρια αγωνίσματα ρίψεων θα είναι: σφυροβολία ανδρών-γυναικών, σφυροβολία κορασίδων-παγκορασίδων Α΄, σφαιροβολία ανδρών-γυναικών, σφαιροβολία παίδων-κορασίδων, και ακοντισμός γυναικών.

θα συμμετάσχουν αθλητές-τριες από την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Σλοβακία, την Ουγγαρία, την Τουρκία και την Αίγυπτο. Να αναφερθούμε σε κάποιες συμμετοχές, όπως του Αιγύπτιου σφυροβόλου Mahmoud (5η επίδοση φέτος στον κόσμο), του Σλοβάκου Charfreitag (πρωταθλητή Ευρώπης στη σφυροβολία το 2010), της  3ης στο Παγκόσμιο πρωτ/μα Ε-Ν το 2014, Ηλιάνας Κοροσίδου, των  πρωταθλητών Ελλάδος στη σφυροβολία ανδρών Κωστογλίδη (2014) και Αναστασάκη (2015), και του Χαλκιδικιώτη παίδα-φαινόμενο στη σφαιροβολία Οδυσσέα Μουζενίδη. Σύντομα θα ανακοινωθούν όλες οι συμμετοχές με άλλα μεγάλα ονόματα.

Παράλληλα, θα διεξαχθούν και κάποια αγωνίσματα μικρότερων ηλικιών: α) Μήκος ΠΚ/Β (2002-2004), και ΠΠ/Α(2001-2003), β) 80μ ΠΠ/Α-ΠΚ/Α(2001-2002), 60μ ΠΠ/Β-ΠΠ/Β (2003-2004),  γ) 50μ μίνι (2005-2007) και 40μ Σ.Μίνι (2008-2010). δ) ϋψος ΠΚ/Β (2003-2004)-ΠΚ/Α(2001-2002).

Στα φετινά Σιθώνεια, θα τιμηθεί η γραμματεία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης (όπως τους γνωρίζουμε: Λίτσα, Ευλαμπία, Αθηνά, Δημήτρης), το προσωπικό της οποίας με την  συνεχή του παρουσία και το ζήλο τους στα Σιθώνεια, έχει συμβάλλει όλα αυτά τα χρόνια στην καθιέρωση των Σιθωνείων ως διεθνώς αναγνωρισμένη συνάντηση.

Οι εργασίες για την προετοιμασία του γηπέδου έχουν ολοκληρωθεί: νέος κλωβός κοσμεί το γήπεδο, ο αγωνιστικός χώρος είναι έτοιμος καθώς και όλες οι γηπεδικές ευκολίες που θα κάνουν τους αθλητές να αγωνιστούν σε υψηλό επίπεδο.  Έχουν δε διευθετηθεί η μεταφορά και η διαμονή όλων των συμμετασχόντων.

Η οργανωτική επιτροπή των Σιθωνείων, εκφράζοντας και την τοπική κοινωνία, νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει τον ΣΕΓΑΣ , το Δήμο Σιθωνίας την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, (Π.Ε. Χαλκιδικής), για την οικονομική στήριξη (στα μέτρα των δυνατοτήτων τους), που χάρη σε αυτούς αλλά και σε ορισμένους τοπικούς ιδιωτικούς φορείς (όπως η τoυριστική εταιρεία Μelitours, τα ξενοδοχείοα Geranio Village, Anthemus Sea, την εταιρεία ποτών-αναψυκτικών Αντώνης Λάζογλου, το σούπερ μάρκετ Γαλαξίας, τον Παγχαλκιδικό Σύλλογο Θεσσαλονίκη «ο Αριστοτέλης», το ζαχαροπλαστείο «Τάσσος»), διεξάγεται με επιτυχία η διεθνής συνάντηση ρίψεων τα «Σιθώνεια» για 15η συνεχή χρονιά.

Σας παρακαλούμε για την παρουσία σας  στην παραπάνω διεθνή εκδήλωση.

Για την Οργανωτική Επιτροπή,

Νίκος Παπαδημητρίου, 6942-812871