Previous Next

 Με απόλυτη επιτυχία συνεχίζεται το πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης στο Δήμο Σιθωνίας, στο πλαίσιο της εξορθολογικοποίησης του συστήματος διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.

 


Η συμμετοχή των δημοτών στην παραλαβή του ειδικού κάδου κομποστοποίησης είναι πολύ δυναμική, καθώς μέχρι σήμερα έχουν μοιραστεί 1.200 κάδοι σε όλες τις δημοτικές και τοπικές Κοινότητες του Δήμου Σιθωνίας.

Σύμφωνα με μια πρώιμη στατιστική έρευνα του Εργαστηρίου Μετάδοσης Θερμότητας και Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το οποίο επιβλέπει την πορεία υλοποίησης του προγράμματος κομποστοποίησης στο Δήμο Σιθωνίας, το 100% του δείγματος απάντησε ότι παρατήρησε διαφορά στην ποσότητα των απορριμμάτων που απορρίπτει στον κάδο.
Επίσης το  100% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η εφαρμογή της οικιακής κομποστοποίησης θα έχει θετικά αποτελέσματα για το Δήμο  και τους Δημότες, καθώς ήδη υπάρχουν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα, τα οποία θα γίνουν εμφανέστερα σε δεύτερο χρόνο.

O Δήμος Σιθωνίας προμηθεύτηκε συνολικά 1.500 κάδους κομποστοποίησης, 250 μεγάλους κάδους των 660 lit, οι οποίοι προορίζονταν κυρίως για ξενοδοχειακές μονάδες και 1250 μικρούς των 310 lit.
Για τη σωστή λειτουργία των κάδων έχουν είδη πραγματοποιηθεί σεμινάρια ενημέρωσης του κοινού. Το κοινό που παρακολούθησε τα σεμινάρια αποτελούταν από κατοίκους της κάθε περιοχής, εκπροσώπων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και εστιατορίων, πολιτιστικών συλλόγων, τοπικών οργανισμών αλλά και από μαθητές των δημοτικών σχολείων του Δήμου.
Κατά τη διενέργεια των σεμιναρίων μοιράστηκε στους δημότες και έντυπο υλικό ενημέρωσης για την οικιακή κομποστοποίηση και ανακύκλωση. 

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ.Ιωάννης Τζίτζιος ανέφερε:  «Με την δράση της χορήγησης των κάδων κομποστοποίησης, ο Δήμος Σιθωνίας εντάσσεται πλέον στους οικολογικούς δήμους που εφαρμόζουν, έστω και πιλοτικά, την οικιακή κομποστοποίηση και που αποσκοπούν μέσα από την εφαρμογή των ορθολογικών μεθόδων διαχείρισης των αποβλήτων (ανακύκλωση, κομποστοποίηση), να ελαχιστοποιήσουν το ενεργειακό  τους αποτύπωμα».
Το προσεχές διάστημα προγραμματίζονται και νέα σεμινάρια για ενημέρωση των δημοτών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα κομποστοποίησης.

 

 

 

Previous Next

-          Μικροί μαθητές και εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου έστειλαν το δικό τους μήνυμα για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και των ακτών! Καθάρισαν σπιθαμή προς σπιθαμή την πανέμορφη ακτή στο Σχοινιά, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα για την αξία του εθελοντισμού. Η εκστρατεία ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2015 επικεντρώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο πρόβλημα της πλαστικής σακούλας στη θάλασσα και τις ακτές, εναρμονιζόμενη και με τις ευρωπαϊκές πολιτικές που αναγνωρίζουν επισήμως πλέον την ένταση και την κρισιμότητά του.

 

Previous Next

Στη Σιθωνία, είμαστε ευτυχείς και τυχεροί συνάμα για το φυσικό κάλλος που απλόχερα μας χάρισε η φύση.

  Η θάλασσα, το βουνό και το δάσος δένουν αρμονικά μεταξύ τους, αποτελούν πηγή ζωής, έμπνευσης, παραγωγικό πλούτο για εμάς και τα παιδιά μας, προορισμό χαράς, ξεκούρασης και απόλαυσης για τους επισκέπτες μας.

  Οι παραλίες μας ειδικότερα αποτελούν κόσμημα για τον τόπο και έχουν προκαλέσει ευμενή σχόλια αλλά και έχουν αποσπάσει πολλά βραβεία.

 Ενδεικτικά σε 14 από αυτές κυματίζει η «γαλάζια σημαία», η μεγαλύτερη απόδειξη όλων των προαναφερόμενων.

Αυτές είναι:

1.      Σάρτη

2.      Συκιά

3.      Τορώνη

4.      Νικήτη

5.      Πλατανίτσι

6.      Πόρτο Καρράς 1

7.      Πόρτο Καρράς 2

8.      Ελιά

9.      Μακριά Λαγγάδα

10.  Λαγόμανδρα

11.  Μαρμαράς

12.  Παράδεισος

13.  Λιβροχιό

14.  Αρμενιστής

15.  Μαρίνα Πόρτο Καρράς.

Καθήκον όλων μας είναι να προστατέψουμε τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας και να τις παραδώσουμε καθαρές και αμόλυντες στα παιδιά μας.

 

 

Πολιτιστικοι σύλλογοι Δήμου Σιθωνίας

Πολιτιστικοι σύλλογοι Δήμου Σιθωνίας

31 Ιανουάριος 2016

κατάλογος Πολιτιστικών συλλόγων Δήμου Σιθωνίας

Αθλητικοί Σύλλογοι

Αθλητικοί Σύλλογοι

05 Φεβρουάριος 2016

Κατάλογος αθλητικών συλλόγων Δήμου Σιθωνίας

Λαογραφικό Μουσείο Νικήτης

Λαογραφικό Μουσείο Νικήτης

05 Φεβρουάριος 2016

Τα εγκαίνια του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Νικήτης πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 5-4-2015 από τον Δήμαρχο Σιθωνίας κ. Ιωάννη Τζίτζιο.Το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Νικήτης στεγάζεται στο πέτρινο σχολείο του παλιού...

Ελιάς Δρώμενα 2015

12 Φεβρουάριος 2016

 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεταγγιτσίου «Νέα Άσσα» σε συνεργασία με το Δήμο Σιθωνίας και τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Σιθωνίας διοργανώνουν στις 26, 27 και 28 Ιουνίου 2015 φεστιβαλικές εκδηλώσεις με τον...

1ο Μονοπάτι Τέχνης

1ο Μονοπάτι Τέχνης

12 Φεβρουάριος 2016

Η επίσημη παρουσίαση των έργων του καλλιτεχνικού δρώμενου με τίτλο «Το Σκιάχτρο» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα στο Λύκειο Αγίου Νικολάου. Στο 1ο Μονοπάτι Τέχνης, 30 αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες σηματοδοτούν εικαστικά...

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

04 Μάρτιος 2016

Μεγάλη η αθλητική δραστηριότητα στον Δήμο Σιθωνίας. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι σε όλα τα Δ.Δ. υπάρχουν Αθλητικοί Σύλλογοι, ενεργοί, τα μέλη των οποίων έχουν όρεξη και...

Παιδεία

Παιδεία

04 Μάρτιος 2016

Στους τομείς ευθύνης της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Σ περιλαμβάνεται και η παιδεία. Αναπτύσσουμε δράσεις που δίνουν την ευκαιρία διαρκούς εκμάθησης στους συνδημότες μας, ευγενούς άμιλλας, ακονίσματος της σκέψης, και εν τέλει διαμόρφωσης χαρακτήρα....

ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙΟΥ «ΣΙΘΩΝΙΑ 2016»

30 Μάρτιος 2016

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙΟΥ «ΣΙΘΩΝΙΑ 2016» ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 Διοργάνωση: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΣΙΘΩΝΙΑΣ – Ε.Σ.Σ.Θ.-Χ. Χώρος διεξαγωγής αγώνων: Ξενοδοχείο «ΓΕΡΑΝΙΟΝ» (Νικήτη). Δικαίωμα συμμετοχής: Εξαμελείς ομάδες σχολείων...

Δια βίου μάθηση

Δια βίου μάθηση

30 Μάρτιος 2016

σύντομα κοντά!